Back to Top

Vårt fibernät - det öppna valet

Snabbare och roligare internet med stabil fiber

Fiber levererar den information som du skickar på internet genom väldigt snabba ljussignaler. Ljussignalerna löper fram och tillbaka genom små fiberstrån som är samlade i kablar. Våra kablar är nedgrävda i jorden och varje anslutet hus har en helt egen fiber nedgrävd och indragen till sig. 

Att vår fiberkabel är nedgrävd gör det till en väldigt driftsäker och stabil leveransmetod av internet, oberoende av väder och yttre faktorer.

Ett öppet fibernät

Du väljer själv operatör i framtiden! Vi är idag det enda företaget som på fasta Åland har och utvecklar ett öppet fiberbolag. Det innebär att alla internetleverantörer kan leverera internet i våra fiberstrån, vilket ger dig stor valfrihet. Du är inte bunden till en operatör, utan i framtiden kan du välja fritt vem som ska leverera internet hem till dig. Ansluter du ditt hus till ett fibernät som inte öppet betyder det att du är bunden till samma operatör och att om du någon gång skulle vilja byta operatör är du tvungen att beställa en ny fiberanslutning, vilket kan innebära onödiga extrautgifter och krångel för dig.

Snabbt och stabilt internet, TV och telefoni

Med en anslutning till IP‐Connect fibernät kan du surfa snabbt och stabilt, prata i telefon eller titta på TV. Våra fiberstrån ligger nedgrävda i marken, hela vägen från vår central till din husvägg, och är skyddad av en hård slang och jord. Det gör vår anslutning trygg för dig, oavsett om du inte vill ha avbrott i TV-programmet eller arbetar hemifrån och har en viktig deadline. Fibern som vi levererar är fullt förberedd inför den framtid vi känner till idag och ersätter ditt befintliga telefonjack. Det ger dig en snabb och stabil internetuppkoppling. Allt blir roligare helt enkelt.

Internet
Sociala medier, molntjänster, högupplösta videotjänster och framtidens internettjänster... Ditt barn sitter i ett rum och surfar, du sitter i ett annat och streamar Netflix med samma anslutning. Internets möjligheter är oändliga. Skippa buffring och segt internet. Med en stabil och hastig fiberuppkoppling blir allt ännu enklare och roligare.

Kabel-TV
IP-Connect samarbetar med MCA vilket betyder att våra kunder har möjlighet att få kabel-tv via vårt fibernät. För mer information om kanalpaket, priser och anslutning kontakta MCA.

IPTV
Nu erbjuder vi IPTV (Watson) via MCA! Watson gör att du kan se på tv överallt: hemma, på stugan, i plattan, på tv:n, på datorn... Läs mer HÄR.

Värdeökning av din fastighet

I framtiden kommer en fiberanslutning att vara lika självklar som el, vatten och avlopp. Att vara färdigt ansluten kommer därför att höja värdet på din fastighet inför eventuell framtida försäljning. Läs mer om anslutning till IP-Connects fibernät.

Jämför gärna våra priser

IP-Connect levererar internet både till egnahemshus och lägenhetshus. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser och hastigheter - allt för att du som kund ska känna dig nöjd med ditt internet. 

Anslutningsavgifter Fiberhastigheter