Vi har svaren på dina frågor.

Vi vet att ni är många som funderar på fiber. Här har vi därför listat de vanligaste frågorna. Om din fråga fortfarande är obesvarad, tveka inte att kontakta oss.

Hur fungerar fiber?

Fibertekniken är som nätets motorvägar med obegränsad hastighet, till skillnad från slingriga småvägar som ofta används idag. Fiber ger dig dramatiskt högre hastighet, bättre kvalitet och större driftsäkerhet än någon annan teknik på marknaden. I kablarna skjuts information fram och tillbaka med ljusteknik.

Hur tar jag kontakt med IP-Connect?

Fyll i vårt kontaktformulär, ring oss på 04573600000 eller maila oss: info[at]connect.ax. Vi hör av oss så fort vi kan.

Vilka kostnader finns på fakturan?

Fakturan innehåller endast kostnaden för ditt valda abonnemang, aldrig dolda avgifter. T.ex. för abonnemanget 100/100 faktureras endast 34,90 euro per månad enligt aktuell prislista.

Tillkommer det extra kostnader, vad ingår i fiberinstallationspriset?

Det tillkommer inte extra kostnader än vad som står i erbjudandet. I fiberinstallationen ingår grävning till och på din tomt, samt slutinstallation inne i huset eller lägenhetshuset. Slutinstallationen tar ca en timme och då behöver vi komma in i huset/lägenheten som ska anslutas. Vi kommer alltid överens om en tid med dig i förväg.

När kan min fastighet/lägenhet bli ansluten till fibernätet?

Bor du i ett område/hyreshus som vi redan har grävt och anslutet färdigt? Grattis, vi erbjuder snabba anslutningar och förmånliga priser i färdigt anslutna områden och hus! Kontakta oss, vi ser till att du blir ansluten redan inom någon vecka.

Bor du på en adress eller i ett hus som inte ännu är anslutet så kan du göra en intresseanmälan, vi kommer till dig så fort vi kan!

Vad gör jag om jag inte har möjlighet att vara hemma för slutinstallationen dagtid?

Vi är flexibla i våra arbetstider. Har du ingen möjlighet dagtid så kan vi även komma på kvällen eller under helgen. Vi kommer alltid överens med dig när slutinstallationen utförs.

Jag ska gräva på min tomt och är ansluten, vad behöver jag tänka på?

Det självklara: undvik att få din fiber avgrävd. Kom ihåg att visa grävmaskinisten var fibern löper på din tomt. Är du osäker på var fibern finns kan du beställa kabelvisning av oss. Har olyckan redan varit framme går det att skarva din fiber, kontakta oss för mer information och offert.

Hur ser er grävmetod ut?

Vi vill göra en så liten påverkan på din närmiljö som möjligt. Det betyder att vi alltid tar kortaste vägen fram och att vi alltid återställer marken som vi rör. Vi lägger tillbaka plattor som vi lyft och städar efter våra grävningar. Vi sprider också ut ny jord och sår gräs så att området snart är helt återställt.

Jag har fått hem ert utskick. Måste jag beställa nu eller kan jag vänta?

Du kan vänta om du vill, men eftersom många av våra utskick har tidsbegränsade erbjudanden så kommer det att bli dyrare för dig att beställa i ett senare skede. Att vi kan hålla priset så lågt en period beror på att när vi planerar ett område och de flesta beställer direkt så blir det kostnadseffektivt då vi kan gräva och ansluta alla direkt på kort tid. Alltså billigare för dig och för oss. Man är dock välkommen med sin beställning oavsett skede.

Hur lång ångerrätt har jag?

Du har två veckor på dig att ångra din beställning oavsett om du beställer via hemsidan eller lämnar/skickar in din beställningsblankett.